Bericht van programma leren Werken met Data in de gehandicaptenzorg, uitgevoerd door Academy Het Dorp en Academische Werkplaats ZoTeG (ZorgTechnologie in de Gehandicaptenzorg), met financiering van het Ministerie van VWS.


Vanaf oktober starten we met de voor-wat-voor-wie sessies, in 20 zorgorganisaties. Zo’n sessie is een bijeenkomst met een groep mensen uit de eigen zorgorganisatie vanuit verschillende disciplines, en adviseurs en experts vanuit het programma ‘Leren Werken met Data’. In de sessie maken we samen concreet waar data voor kan worden ingezet en wat er nodig is om werken met data in jouw organisatie een stap verder te brengen. Hoe data-volwassen is de organisatie? Waar liggen kansen en mogelijkheden in het werken met data? Op welke zorgthema’s?

Of je nu aan de start staat van werken met data of juist vergevorderd bent, of je werkt bij een kleine of een grote zorgorganisatie; alle aanbieders in de gehandicaptenzorg komen in aanmerking voor een voor-wat-voor-wie sessie. 

Begin 2024 volgen de gewoon-beginnen pilots.

In deze pilots gaan 5 à 6 zorgorganisaties werken aan een concreet vraagstuk rondom data. Een mooie kans om samen met experts, ontwikkelaars en leveranciers aan de slag te gaan met data binnen jouw organisatie.

Wil je meer weten over wat een voor-wat-voor-wie sessie inhoudt, hoe de sessie vormgegeven gaat worden, wat ervoor nodig is om mee te kunnen doen? Bekijk dan de informatieve video.

Deelnemen
Ben je geïnteresseerd in een voor-wat-voor-wie sessie voor jouw organisatie? Vul dan vóór 11 september de vragenlijst in. Jouw antwoorden geven inzicht in de vraagstukken waar de organisatie door inzet van data antwoord op zou willen krijgen, welke ervaring met data de organisatie al heeft en welke mogelijkheden er zijn om een sessie te organiseren. Door de vragenlijst in te vullen komt jouw zorgorganisatie ook in aanmerking voor een van de pilots.

Ga naar de vragenlijst.