Over de vereniging

De NVAVG (Nederlandse Vereniging Artsen Verstandelijk Gehandicapten) is de beroepsvereniging van de artsen VG en telt zo’n 330 leden. De meeste leden zijn arts VG of aios VG. De overige leden zijn bijvoorbeeld basisarts, huisarts of jeugdarts.

Onze doelen zijn om de kennis van de leden te bevorderen en de belangen te behartigen. Omdat het vakgebied ‘Geneeskunde Verstandelijk Gehandicapten’ nog relatief jong is (sinds 2000), zijn er ook rond professionalisering en erkenning nog slagen te maken. Zo willen we onze positie in de geneeskunde versterken en het vakgebied nog beter op de kaart zetten. Het einddoel is dat iedereen in Nederland met een verstandelijke beperking de juiste zorg krijgt.

Om dat te bereiken zien we nog wel wat uitdagingen. Bijvoorbeeld het tekort aan artsen VG en het aantal studenten dat voor de opleiding tot arts VG kiest. Artsen VG Hanneke Veeren en Michiel Vermaak vertellen daar meer over.

Ben je geïnspireerd door hun verhalen en wil je meer over ons vak weten of een dag meelopen? Neem dan contact met ons op.

Leerstoelen en Academische Werkplaatsen

Er zijn twee leerstoelen: in Rotterdam (Erasmus MC) en Nijmegen (Radboudumc). Daarnaast hebben de diverse Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen hun krachten gebundeld als associatie. Zij willen de kwaliteit van de gehandicaptenzorg verbeteren en tot een adequate kennisinfrastructuur komen, met een wetenschappelijke onderbouwing en infrastructuur.

Handige documenten

Lid worden?

Je bent van harte welkom. Als lid blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen, kom je makkelijker in contact met collega’s en krijg je korting op onze eigen studiedagen en het LAD-lidmaatschap. Bovendien ontvang je vier keer per jaar ons tijdschrift TAVG.