Over de arts VG

Wat doet de arts VG?

De arts VG levert als specialistisch generalist medische zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Uitgangspunt voor deze zorg is optimale kwaliteit van leven binnen de gegeven beperkingen.

Artsen VG zijn specialisten voor unieke mensen. Dat vraagt om een unieke aanpak en unieke zorg. Met tomeloze inzet leggen zij de puzzel van symptomen, signalen en observaties. Ze passen zich télkens aan, onvermoeibaar. Cliënt, niveau, aandoening, vraag, situatie, familie. Ze springen over hindernissen. Hoog en laag, als het moet. En ze zorgen dat hun cliënten sprongen maken – en soms een sprongetje in de lucht.

Artsen VG zijn werkzaam in grote zorgorganisaties of in arts VG poliklinieken. Het specialisme van de arts VG is een relatief jong vakgebied. De grote betrokkenheid van artsen VG bij wetenschappelijke activiteiten zorgt voor verdere professionalisering van het vakgebied.

NVAVG beeldbank beeld 01

In bovenstaand filmpje  hoor je meer over het specialisme van de arts VG en wat de arts VG doet.

In gesprek met….

In deze rubriek vertellen artsen VG en aiossen VG over ervaringen met patiënten. Ze vertellen over het specialisme, wat ze zo leuk vinden aan hun beroep en over de uitdagingen van het vakgebied.

 

Koffiecopodcast

In de koffiecopodcast worden verschillende medisch specialisten geïnterviewd. Agnies van Eeghen was recent te gast om over het arts VG werkgebied te vertellen.

Competentieprofiel

In het competentieprofiel wordt eerst de werkwijze, de kern van het vakgebied van de arts VG, de maatschappelijke context en de uitgangspunten en definities beschreven. Aansluitend worden de competentiegebieden uitgewerkt.

Naamswijziging: AVG wordt arts VG

In juni 2022 heeft er een naamswijziging van de beroepsnaam plaatsgevonden. De naam AVG is gewijzigd naar arts VG. In de schrijfwijzer vind je meer uitleg over de schrijfwijze.