Over de arts VG

Wat doet de arts VG?

De arts VG levert als specialistisch generalist medische zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Uitgangspunt voor deze zorg is optimale kwaliteit van leven binnen de gegeven beperkingen. Het specialisme van de arts VG is een relatief jong vakgebied. Er wordt hard gewerkt om het vak bekender te maken en om als relatief kleine beroepsvereniging steeds verder te professionaliseren.

Artsen VG zijn er voor unieke mensen

Dat vraagt om een unieke aanpak en unieke zorg. Met veel geduld leggen ze de puzzel van symptomen, signalen en observaties. Want iemand met een verstandelijke beperking wijst soms naar zijn buik als hij hoofdpijn heeft. Of hij kan niet praten. Dat maakt het werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking echt anders. En vooral heel erg leuk.

NVAVG beeldbank beeld 01

In bovenstaand filmpje  zie je wat de arts VG doet.

In gesprek met….

In deze rubriek vertellen artsen VG en aiossen VG over ervaringen met patiënten. Je hoort wat er zo leuk is aan ons specialisme en wat de uitdagingen van het vakgebied zijn.

Koffiecopodcast

In de koffiecopodcast worden verschillende medisch specialisten geïnterviewd. Agnies van Eeghen was recent te gast om over het werkgebied van de arts VG te vertellen.

Competentieprofiel

In het competentieprofiel wordt eerst de werkwijze, de kern van het vakgebied van de arts VG, de maatschappelijke context en de uitgangspunten en definities beschreven. Aansluitend worden de competentiegebieden uitgewerkt.

Naamswijziging: AVG wordt arts VG

In juni 2022 heeft er een naamswijziging van de beroepsnaam plaatsgevonden. De naam AVG is gewijzigd naar arts VG. In de schrijfwijzer vind je meer uitleg over de schrijfwijze.

Hebben we je enthousiast gemaakt?

Terecht! Neem contact met ons op als je meer wilt weten over het vak van de arts VG.
Wil je direct meer weten over de opleiding? Ga dan naar de website van de arts VG-opleiding.