Veelgestelde vragen

De NVAVG is de Nederlandse Vereniging Artsen Verstandelijk Gehandicapten. De vereniging behartigt de belangen van de leden, die in de meeste gevallen arts VG of aios VG zijn. We informeren de leden over wetenschappelijke ontwikkelingen via het Tijdschrift van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (TAVG). En minimaal twee keer per jaar organiseert de NVAVG een studiemiddag, die toegankelijk is voor leden en niet-leden. Het hoofddoel van de vereniging is het bevorderen van de kwaliteit van de dienstverlening in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Meer weten? Bezoek dan de pagina over de NVAVG.

De pagina lidmaatschap bied je meer informatie. Hier kan je je ook aanmelden via het inschrijfformulier. Je krijgt van ons een bevestiging per mail.

Via de website van de VGN vind je een overzicht van alle poliklinieken in Nederland. De contactgegevens staan erbij. Neem contact op met de betreffende poli voor meer informatie over bijvoorbeeld de wachtlijsten en de voorwaarden.

We maken je graag nóg enthousiaster voor ons vak, dus je bent van harte welkom om een dag mee te lopen. Vul het formulier in, dan hoor je snel van ons.

De opleiding tot arts VG heeft een eigen website. Neem rechtstreeks contact met hen op voor meer informatie via avgopleiding.nl 

Of neem een kijkje op de pagina voor belangstellenden op onze website.

Vul het meldingsformulier in, dan nemen we contact met je op.

 

Huisartsen en kinderartsen kunnen patiënten doorverwijzen naar een arts VG. Op de pagina voor verwijzers vind je meer informatie. Op de website van VGN vind je de poliklinieken in de buurt.

 

We hebben een speciale pagina accreditatie en herregistratie met meer informatie. Daar vind je bijvoorbeeld de meest actuele accreditatieregelgeving. Op de website van de KNMG staat alle benodigde informatie over herregistratie. Voor vragen aan de Registratiecommissie Geneeskundige Specialisten (RGS) bel je met 088 440 43 01.

Bel de Artseninfolijn via 088 440 42 42 als je een vraag over je persoonlijke dossier hebt. Ben je Erkend Kwaliteits Consulent (EKC) en heb je vragen over het invoeren van groepsbijeenkomsten, gebruik dan de Siilo app van de NVAVG, waar EKC’s in een eigen groep vragen kunnen stellen. Wil je de vraag via het secretariaat stellen, vermeld dan altijd het betreffende GAIA-nummer.

De NVAVG organiseert twee keer per jaar een studiemiddag. Op de website vind je de data en de thema’s in de agenda, zodra die bekend zijn. De uitnodigingen versturen we ongeveer zes weken tevoren.

Het secretariaat is het beste via de e-mail bereikbaar secretariaat@nvavg.nl. In verband met flexibele werktijden en diverse overleggen is de telefoon soms onbemand.