Over de opleiding tot arts VG

Je hebt je geneeskundeopleiding afgerond of werkt al een tijdje als arts. Je bent op zoek naar wat je hierna wilt gaan doen. Spreekt het je aan om je bezig te houden met complexe casuïstiek? Vind je communicatiedrempels en zeldzame syndromen interessant? Wil je je patiënten langer kunnen volgen? Dan is de opleiding tot arts VG wellicht iets voor jou.

Artsen VG zijn specialisten voor unieke mensen. Dat vraagt om een unieke aanpak en unieke zorg. Het vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen, je moet goed kunnen samenwerken en het leuk vinden om creatief te denken. Als arts VG leg je de puzzel van symptomen, signalen en observaties. Je past je telkens aan. Aan cliënt, niveau, aandoening, vraag, situatie en familie.

Meer weten over wat de arts VG doet? Kijk dan op de pagina over de arts VG.  Meer informatie over het vakgebied en de opleiding lees je ook in de basisfolder van de opleiding.

 

Basisfolder opleiding-afbeelding

De opleiding tot arts VG

Lijkt het je wat? Volg dan de opleiding tot arts VG. Een specialisatie die bestaat uit een deel praktijk en een deel onderwijs. Als aios VG werk je vier dagen in de zorgpraktijk en volgt je één dag cursorisch onderwijs op het opleidingsinstituut van het Erasmus MC. In 2023 kan je de opleiding ook in Zwolle volgen (onder voorbehoud van genoeg aanmeldingen zijn).

Voor het onderwijs kom je twee keer per maand fysiek naar locatie, de rest volg je online. De opleiding heeft een divers lesprogramma, dat bestaat uit verschillende onderwijskundige methodes zoals groepsonderwijs, leergesprekken, videoanalyses, interactief onderwijs, supervisie, intervisie, literatuurstudie en het geven van presentaties. Verder zijn praktijk en theorie geïntegreerd en worden je sociale en communicatieve vaardigheden getraind.

Wie kiest voor een loopbaan als arts VG, kiest dus voor een breed en tegelijk specialistisch vak, waar je zelf nog veel aan kunt bijdragen. Als ervaren arts en zij-instromer, en óók als pas afgestudeerd arts!