Beste collega’s, beste vrienden

Met genoegen kunnen wij jullie mededelen dat de Case DataBase of Inherited Metabolic Disorders (CDB-IMD) formeel open is voor alle zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in het vakgebied Metabole Ziekten (Inherited Metabolic Disorders IMD’s).

De CDB-IMD is een nieuw platform om de herkenning van erfelijke stofwisselingsziekten te verbeteren. Bovendien kan het gebruikt worden voor het leren en onderwijzen van IMD’s, zodat er bij patiënten sneller een diagnose gesteld zou kunnen worden. Het CDB-IMD-platform biedt een rijke verzameling, goed beschreven patiënten casussen, geschreven door   gezondheidszorgprofessionals afkomstig uit vele landen over de gehele wereld. De cases kunnen gebruikt worden voor eigen professionele ontwikkeling, of om anderen les te geven.

Nog niet bekend met CDB-IMD?

Voor degenen die niet bekend zijn met de CDB-IMD, klik op de onderstaande link en bekijk snel een voorbeeld van het open gedeelte van de CDB-IMD dat zonder registratie toegankelijk is. https://imd-casesdatabase.org/.

Al wel geregistreerd?

Voor degenen die zich al wel hebben geregistreerd: jullie zijn lid van een internationale familie van professionals die zich toeleggen op het gebied van IMD’s. Wij willen jullie graag bedanken voor de voortdurende steun.

Wil je je registeren?

Voor degenen die nog niet geregistreerd zijn: hierbij de uitnodiging om dit alsnog te doen. Jullie persoonlijk account wordt binnen 24 uur geactiveerd, nadat de professionele referenties zijn geverifieerd. Na verificatie zou een bevestigingsmail ontvangen moeten worden en kan na instellen van een twee factor authenticatie de CDB-IMD bekeken worden.

Hebben jullie al eerder een casus ingediend, maar zijn jullie nog niet geregistreerd, bezoek dan de website en registreer vandaag nog voor een account! Accountregistratie kan op:

Meer informatie

Aarzel niet om ons te benaderen bij verdere vragen! En maak deel uit van een internationale familie van IMD-professionals.

Hartelijke groeten

Het Projectteam bestaande uit

dr. Irene Körver-Keularts, dr. Klary Niezen-Koning, Mark Korson MD, Jacqueline Schaefers MD en Donovan Richelle BSc.