En zet jij jouw brede kennis en expertise graag in voor deze mooie doelgroep? Kom dan ook werken bij de grootste zorggroep van het Noorden!

Bij de Medische Dienst van Talant zijn wij, voor 16-36 uur, op zoek naar een:

Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG)

Je gaat werken

Talant is een onderdeel van Zorggroep Alliade. De zorg van Alliade richt zich op kwetsbare ouderen en mensen met een verstandelijke beperking, met als missie: goed en zinvol leven. Bij Talant wonen 1800 cliënten met een verstandelijke beperking (LVB tot EMVB), waarvan een gedeelte op de locaties Beetsterzwaag, Drachten en Stiens, maar ook zijn er vele kleinere locaties verspreid over Friesland. Er zijn zes kinderdagcentra en vele dagbestedingslocaties. Op de Omswaai vindt behandeling en crisiszorg voor psychische problematiek plaats en daarnaast is er een groeiende multidisciplinaire polikliniek.

Je gaat doen

Als AVG verleen je specifieke medische zorg gerelateerd aan de verstandelijke handicap van onze cliënten. Dit doe je samen met een team van 5 collega AVG’s en in samenwerking met o.a. gedragskundigen, huisartsen, psychiaters, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, doktersassistenten, apothekers, vele paramedici, geestelijke verzorgers, vaktherapeuten en de zorgmedewerkers op de locaties. Je werkt dus nauw samen met meerdere medisch specialisten die als vaste consulent aan Talant verbonden zijn.

De 24 uur bereikbaarheidsdienst wordt verricht door huisartsen en verpleegkundig specialisten, waarbij je als AVG als achterwacht benaderd kan worden. Crisisbeoordelingen in kader van de Wet Zorg en Dwang (WZD) worden binnen kantoortijden gedaan door de AVG, buiten kantoortijden wordt dit waargenomen door de GGZ. Verder participeer je als AVG ook in het maken van beleid binnen de organisatie. In samenspraak met de collega AVG’s zijn je werkzaamheden vast te stellen. Hierin is ruimte voor een specifiek aandachtsgebied of regio en opleiderschap. Ook kun je, wanneer je daarin geïnteresseerd bent, je werkzaamheden als AVG combineren met het doen van wetenschappelijk onderzoek! Klik hier voor meer informatie over onze afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO).

We vragen van jou

We zoeken een enthousiaste collega de mee wil denken in nieuwe ontwikkelingen en open staat voor out-of-the-box denken. Verder:

 • Een geldige registratie voor het specialisme Geneeskunde voor verstandelijke gehandicapten.

Ben je AIOS? Ook dan komen we graag met je in contact!

Je krijgt van ons

Een uitdagende functie als AVG binnen een professioneel en gemotiveerd team! Mocht je voor deze baan willen verhuizen naar Friesland, waar wonen nog betaalbaar is, dan kunnen we je ondersteunen bij het vinden van nieuwe woonruimte. Verder bieden wij jou:

 • Salaris FWG 75 gehandicaptenzorg (inschaling afhankelijk van ervaring, max. €8256,- o.b.v. 36 uur);
 • Een vast dienstverband voor 16-36 uur;
 • Flexibele werktijden;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Trainingen, cursussen en scholing op onze kosten;
 • Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding;
 • Telefoon en laptop van de zaak;
 • Zelf kiezen uit (fiscale) arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement, sportkleding en Friends & Family korting bij Vodafone;
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
 • Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?

Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je reageren? Leuk, dan zien we graag je sollicitatie tegemoet. Reageren kan via onderstaande button ‘solliciteren’ en we nemen snel contact met je op!

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lida van Rijn, Arts Verstandelijk Gehandicapten, op telefoonnummer 06-23836971 of via l.van.rijn-lugthart@talant.nl.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze vragen wij uiteraard voor je aan!

Direct solliciteren.