Wie kent ze nog? De zakkaartjes die je als coassistent regelmatig op zak had tijdens de verschillende coschappen. Hoe beoordeel ik een ECG? Wat was de PROVOKE ook alweer? Vergeet ik niet iets bij een volledig neurologisch onderzoek? En hoe beschrijf ik een goed psychiatrisch onderzoek? Alle antwoorden zijn beschikbaar in de vorm van zakkaartjes. Het zakkaartje bestaat uit korte bondige informatie op 1 opgevouwen A4-tje, om zo snel alle info beschikbaar te hebben. Aios Cecile van der Laan en David Vroege kwamen op het idee om ook zo’n kaartje te maken voor ons vakgebied.

Het zakkaartje beantwoordt al je vragen

Het genetisch onderzoek voor onze doelgroep was daar een geschikt onderwerp voor. Wat zijn de voor- en nadelen? Waar moet ik allemaal naar vragen bij de anamnese en naar kijken bij het lichamelijk onderzoek? Welke foto’s moet ik maken en welke soorten genetisch onderzoek zijn er allemaal? Dit zijn vragen die het zakkaartje allemaal beantwoordt. Een uitgebreid geheugensteuntje dus, bedoeld om het consult bij de klinisch geneticus zo kort en efficiënt mogelijk te houden. En dat is vooral in het belang van de client!

David en Cecile werkten bij de ontwikkeling samen met Esculaap, die ze nog kenden vanuit hun coschappen en die nog steeds zakkaartjes produceren.

Hoe kom je aan het zakkaartje?

Download en/of print het zakkaartje. Dat kan ook via de website van Esculaap (met gratis account). Voel je vrij om er ook gebruik van te maken of uit te delen aan de coassistent!