Onderzoek pijnbeleving en cognitie bij volwassenen met een genetisch syndroom

Dr. Nanda de Knegt en haar team onderzoeken pijnbeleving bij mensen met een genetisch syndroom. Ze ontwikkelen handvatten waarmee je pijn bij je cliënt beter zult kunnen herkennen.

Dr. Nanda de Knegt (klinische neuropsychologie): ‘Als projectcoördinator heb ik het onderzoek zorgvuldig opgezet in nauwe samenwerking met belangenverenigingen en wetenschappelijke experts. Het meest waardevol zijn de testafnames, waarin we kennis maken met de deelnemers en diens direct betrokkenen. De vragenlijsten ingevuld door begeleiders en familie (ook internationaal!) bieden daarvoor een schat aan praktijkkennis en ervaring.

Mijn wens is om handvatten voor de praktijk te bieden over mogelijkheden in pijnuiting binnen deze doelgroep en hoe dit gerelateerd is aan het profiel van sterke en minder sterke mentale functies.’

Lees meer over de ervaringen van Max (deelnemer), Henny de Bie (persoonlijk begeleider) en Sander Krewinkel (klinische neuropsychologie).

Oproep

Er zijn nog steeds mensen nodig die mee willen werken aan het onderzoek. Meer weten? Neem dan even contact op met het FGB Postdocteam van Nanda De Knegt via postdocteam.fgb@vu.nl.